Je tomu už rok, co jsme střídavě zavření doma s občasnýma přestávkama na nádech. Co mi tato doba vzala? Jednoznačně iluze, iluze o světě, o chování lidí a o nepřeberném množství hlupáků. Lidi jsou neskutečně sobecký, nezodpovědný a bezohledný. Také jsme si názorně ukázali, že zakázat je možný kde co, nesmíte bezdůvodně překračovat hranice okresů, nekoupíte si ponožky a bez respirátorů vás nepustí ani na nákup potravin. Je vůbec možné teď vidět svět v jiných barvách než v odstínech šedi? Snažila jsem najít a sepsat i pár pozitivních (na to slovo pozor) změn.
Procházky
Díky momentální situaci jsem začala objevovat přírodu ve svém okolí. Příroda v Praze? zatvářili se všichni zatvrzelí antiPražáci v mé sociální bublině. Ano, příroda. Pokud nebydlíte přímo na Staromáku, máme v hlavním městě i trochu té zeleně. Dostatek na to, aby se Káťa čas od času na svých průzkumných výpravách ztratila a po kopcích mezi Chuchlí a Barrandovem lovila wifi signál. Na příjemnou procházku se mohu vydat hned dvěma směry – do Chuchelského háje, nebo do Prokopského údolí.
Více mám zatím prochozený směr Chuchle. Za hlavní silnicí a bezdomoveckým doupětem je vlez do lesoparku. Lze se vydat různými směry, naleznete zde několik dětských hřišť a dokonce drobnou zoologickou zahradu. Jedná se o lesní zvířátka, moje favoritky jsou lišky a když budete mít šteští, zahlédnete i rysa.

Vaření
Ano, i na mě došlo. Nejsem úplný fanda vyvařování, typické české kuchyně ani těžkých jídel. Ale vařím, především jídla lehká, snadno stravitelná a také bezlepková, a trávím tím podstatně více času (aby to jako nevypadalo, že jsem před pandemií nesáhla ani na hrnec). Snažím se dopředu promyslet, co budu kuchtit a podle toho nakoupíme potraviny. Jednou za čtrnáct dní jezdíme do Tesca, pro pečivo a drobnosti doběhnu do Billy, nebo do Alberta. Daleko víc dbáme na to, co máme v lednici, abychom se vyvarovali vyhazování zkaženého nebo prošlého jídla. Práci v kuchyni si usnadňuji řadou vychytávek: manželem, který uklidí nádobí z myčky, rýžovarem, a v poslední době jsme si oblíbili vařič vajec. Ach ty moderní technologie.
Kde beru inspiraci?
- miluju recepty od Kačí z blogu My Cooking Diary, v budoucnu určitě plánuji pořídit i její kuchařky, ale zatím kouzlím podle webových stránek
- dále tu mám vypsané klasické receptové stránky recepty.cz, vareni.cz, anebo primafresh.cz
- a nakonec stránka, která nesmí chybět: Kuchařka pro dceru
Stránky, z kterých čerpám inspiraci, budu pravidelně aktualizovat.

Kromě toho, že vařím pravidelně, se snažím vařit zdravě. Recepty si hledám v neděli večer, abych měla plán na celý týden. Problém je, že nejsme ani jeden s manželem zvyklí jíst zeleninu, ani na ovoce nás neužije. Ke každému jídlu se teď pokouším připravit zeleninovou oblohu. Začínám zlehka okurkou a rajčetem, ale postupně přejdu k těžším kalibrům. Také nenápadně zařazuji zeleninu do hlavních jídel a hledám recepty na zajímavé saláty (aby mi to muž nehodil na hlavu). Chtěla bych se více pustit do polévek, protože hlavně v čase večeře přichází otázka: a co si mám teda vlastně dát? Většinou skončíme u pečiva, což bych ale chtěla redukovat.
Změna
Dostala jsem prostor na životní změnu. A nejen prostor, ale i odvahu. Musela jsem sama před sebou přiznat, že jsem pro sebe zvolila naprosto nevhodnou budoucnost a strašnou vejšku. K procitnutí jsem ale dospěla až v zimním semestru třetího ročníku, v tomto momentě bylo nejjdnoduší řešení utéct bez boje. Ale to by nebyla Káťa, ta se nevzdává: našla jsem si rozptýlení a nový cíl, prokousat se tak k ničemnému (a zbytečnému) titulu bakalář se najednou zdálo snažší. Rozhodla jsem se pro novou školu, a celý můj svět začal nabírat úplně jiný rozměr. Bakalářku jsem dopsala, odevzdala, obhájila a státnice dala na jedničku. Vrátila jsem se k malování. A uvědomila jsem si, že jsem svoji vášeň nikdy neměla opustit a snažit se naplnit očekávání okolí. Nestojí to za to, je to váš život a nikdo nemá právo dospělému člověku podsouvat, co by měl v životě dělat. Žila jsem život, který napovrch vypadal ideálně, ale cítila jsem se v něm hrozně nešťastná. No a v jednom okamžiku se to zlomilo.
Stálo mě to hodně přemáhání, hodně sil a spousty zklamaných obličejů. Našli se i tací, kteří se mě snažili přesvědčovat, že dělám strašnou chybu. Ale ne, poprvé jsem se k něčemu rozhodla sama bez ohledu na okolí, jako svéprávná dospělá osoba jsem cítila až ve 23 letech. Hrozný.
Dezertík z úvodní fotky je z kavárny Černá Madona ♥


Co se týče zeleniny.. nechápu:D Ja bych ju jedla porad hihi A se školou si myslím udělala dobře.. člověk má dělat hlavně to co ho baví!
Ja musím zeleninu podávat nenápadně a nenásilně 😀
canadian pharmacy for ed drugs androxal
discount androxal spain over the counter
discount enclomiphene buy online australia
discount enclomiphene generic compare
best pharmacy price for rifaximin
how to buy rifaximin canada over the counter
discount xifaxan buy online usa
purchase xifaxan using mastercard
buy staxyn how to purchase viagra
order staxyn cost at walmart
cheapest buy avodart canada price
purchase avodart medication interactions
sans ordonnance kamagra
kamagra nuit
generic flexeril cyclobenzaprine online
online order flexeril cyclobenzaprine ireland over the counter
canadian pharmacy dutasteride online
cheap dutasteride cheap pharmacy
order gabapentin uk online pharmacy
get gabapentin singapore where to buy
cheapest buy fildena cost on prescription
buying fildena cost australia
order itraconazole price singapore
buy itraconazole canada with no prescription
kanadské recepty kamagra
koupit kamagra online kanada